RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko distrikt za stipendiranje studenata izdvaja preko milion KM

Odjel za obrazovanje bi krajem narednog mjeseca trebao raspisati Javni poziv za dodjelu stipendija studentima iz Brčko distrikta. Kako saznajemo od naredne akademske godine planirana je drugačija isplata stipendija u odnosu na predhodni period.

„U narednom javnom pozivu za dodjelu stipendija planiramo povećati broj stipendija s tim da će djelimično biti izmijenjeni uslovi za dodjelu stipendija kako bi se ispoštovale izmijenje zakonske odredbe u dijelu koji predviđa drugačiji način isplate tih sredstava“ istakao je dr. Aleksandar Maksimović šef Pododjeljenja za visoko obrazovanje u Vladi distikta.

Brčko distrikt godišnje izdvaja preko milion konvertibilnih maraka za stipendiranje 330 studenata.

“Ove izmjene ne bi trebale stvoriti nove obaveze za studente čak se očekuje da će naredne školske godine još veći broj studenata biti obuhvaćen stipendijama” istakao je Maksimović.

Studentima iz Brčko distrikta se isplaćuje mjesečna stipendija u iznosu od 200 KM .

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Пчеларски Центар Брчко расписује јавни позив

Radio Brčko

Brčko: Subvencija kamata za kupovinu prve nekretnine za stanovanje kupljene u 2018. godini

Mirsad Arnautović

Брчко: Обавјештење за привредне субјекте о продужетку рока за предају пријава

Radio Brčko