RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Za modernizaciju poljoprivredno-prehrambenog sektora 1,3 miliona KM

U okviru projekta “EU za poljoprivredu” /EU4AGRI/ objavljen je novi javni poziv za uvođenje inovacija i informaciono-komunikacionih tehnologija u poljoprivredno-prehrambeni sektor vrijedan 1,3 miliona KM, s ciljem podrške i jačanju konkurentnosti ovog sektora u BiH, saopšteno je iz UNDP-a.

Cilj ovog poziva je podrška i doprinos stabilizaciji i jačanju konkurentnosti poljoprivredno-prehrambenom sektoru u BiH kroz modernizaciju i uvođenje novih tehnologija, inovacija i stvaranje dodatih vrijednosti poljoprivrednih proizvoda, razvoj inovativnih softverskih rješenja, kao i rješenja koja uključuju korištenje vještačke inteligencije.

Na ovaj poziv mogu se prijaviti mikro, mala i srednja preduzeća iz IT sektora, iz poljoprivredno-prehrambenog sektora – samostalni preduzetnici, zadruge, preduzeća ili zadruge i preduzeća koja ekonomski i interesno okupljaju poljoprivredne proizvođače ili stanovništvo ruralnih područja, pružajući im organizacionu i savjetodavnu podršku.

Prijave se mogu podnijeti posredstvom onlajn platforme javnipoziv.undp.ba od 15. maja do 23. juna.

Prva onlajn informativna sesija objavljena je juče, na “Fejsbuk” stranici, dodatno, informativne sesije će biti održane u Istočnom Sarajevu, Banjaluci, Tuzli i Širokom Brijegu.

Tačan datum, kao i vrijeme održavanja informativnih sesija biće objavljeni naknadno, na veb-stranici projekta eu4agri.ba, kao i na zvaničnom “Fejsbuk” profilu ovog projekta.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Objavljen Javni poziv za raspodjelu novčanih sredstava gospodarskim subjektima

Radio Brčko

Objavljen javni poziv za subvencionirana stambena finansiranja za mlade sa područja Općine Novi Grad Sarajevo

Radio Brčko

Brčko: Za obnovu ratom oštećenih stambenih objekata 300.000 KM

Suvad Alagić