RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Dnevni centar Prutače – projekat koji treba biti trajan

Omladinski centar Vermont iz Brčkog danas je organizovao konferenciju za novinare u sklopu projekta „Dnevni centar Prutače“ koji je započeo u decembru 2018. godine.

Učesnici ovog projekta su se danas obratili javnosti kako bi još jednom ukazali na  potrebu postojanja jednog ovakvog trajnog centra u tom naselju, prije svega, zbog djece koja tamo žive.

Cilj ovog projekta je da se ukaže na potrebu za Dnevnim centrom u ovom naselju, te da se smanji socijalna isključenost djece i mladih kroz savjetodavni rad, osnaživanje mladih koji imaju problem u odrastanju i pružanje adekvatne pomoći njihovim roditeljima.Ovaj projekat traje do 31. marta, te je danas još jednom naglašeno da bi i nakon isteka ovog projekta zvanične institucije u Brčko distriktu trebale podržati uspostavu jednog ovakvog trajnog centra na Pritačama

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Брчко: Новим Правилником до транспарентније расподјеле подстицаја у пољопривреди

Миљана Ђурђевић

PRONI Brčko – Omladinska inicijativa za ljudska prava

Suvad Alagić

Brčko: Održano predavanje za osnovce o upotrebi pirotehnike

Sanita Jerković Ibrahimović