RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Dva muškarca uhapšena, a jedan priveden zbog proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga

Postupajući po operativnim saznanjima da lice sa inicijalima A.Ć. iz Brčkog, kod sebe posjeduje opojnu drogu, dana 09.02.2019. godine, policijski službenici Odsjeka za sprečavanje i suzbijanje organizovanog kriminaliteta i zloupotreba opojnih droga, su u ulici Marina Držića, izvršili pretres lica A.Ć. rođen 1965. godine sa područja Brčkog, kojom prilikom su kod istog pronašli i oduzeli pvc vrećicu u kojoj se nalazila biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Marihuana”.

Preduzimajući dalje operativno-taktičke mjere i radnje, na osnovu Naredbe Osnovog suda Brčko distrikta BiH, a pod nadzorom Tužilaštva Brčko distrikta BiH, uz podršku Specijalne jedinice i službenog psa za detekciju narkotika, izvršen je pretres još dva lica i to: lica sa inicijalima A.Š. rođen 1982. godine i lica sa inicijalima E.Š.1984. godine, oba sa područja Brčkog, te kuće, pomoćnih objekata i dvorišta koje imenovani koriste u Brčkom.

Prilikom pretresa pronađena je i oduzeta municija kalibra 7,62 mm, lovačka municija 16, dva vojna bajoneta, plastična kutija u kojoj se nalazila biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Marihuana“, tri pvc vrećice u kojima se nalazila biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Marihuana“, dvije pvc vrećice u kojima se nalazila materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Speed“, digitalna vaga i makaze.

Zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 232 stav 1. Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH, lice A.Ć je kriminalističke obrađeno, dok su lica A.Š. i E.Š lišena slobode.

Protiv navedenih lica, Policija će Tužilaštvu Brčko distrikta BiH podnijeti izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Foto: Internet

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Nastavljene osude izbornih prevara u Brčkom: Diku Jankoviću trideset dana zatvora

Radio Brčko

Policija BD: Radarske kontrole za period 10.06. do 16.06.2019. godine

Radio Brčko

Brčko: Zastupniku Ćazimu Dačaju produžen pritvor za dva mjeseca

Radio Brčko