RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Javni poziv za stipendiranje studenata Fondacije porodice Bećirević

Fondacija porodice Bećirević dodjeljuje šest (6) stipendija za studente I, II i III  ciklusa na grupacijama medicinskih, tehničkih, prirodno-matematičkih i biotehničkih i humanističkih nauka. Iznos stipendije je 200,00 KM mjesečno ili 2000,00 KM za jednu akademsku godinu. Javni poziv i obrazac zahtjeva se može preuzeti na web stranici brčanskog Preporoda (na linku) ili lično u Domu Islahijeta svakim radnim danom.

Prema riječima predsjednice Fondacije doktorice Samre Karamujić, ovo je konkretizacija aktivnosti u izvršavanju oporuke Marije i Esme Bećirević koje su za svrhe kulture i obrazovanja učinile najvrjedniji poklon u novijoj brčanskoj historiji. Vjerujem da će Brčanke i Brčaci, ma gdje bili, prepoznati značaj plemenite ideje pomaganja obrazovanja mladih sa posebnom brigom o studentima slabijeg imovnog stanja, zaključuje Karamujić.

Upravni odbor Fondacije se već ranije opredijelio da pozove sve zaposlene u Brčkom da izdvajanjem od 0,5 posto od plaće na mjesečnom nivou učestvuju u stipendiranju studenata. Za sada se na taj način Fondaciji priključilo blizu 100 zaposlenih a bilo je i uplata u većem iznosu od strane fizičkih lica.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Брчко: Објављен Јавни позив за додјелу стипендија редовним студентима

Radio Brčko

Брчко: Објављен јавни позив за учешће у манифестацији “Чари зиме”

Anđelka Đurić

Објављен јавни позив за инвестиције у рурални туризам

Radio Brčko