RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Godišnji online koncert Osnovne muzičke škole večeras u 18 sati

Učenici Osnovne muzičke škole i u doba pandemije i čestih prekida nastave uz pomoć svojih profesora uspjeli su prezentovat na dostojanstven način Osnovnu muziču školu Brčko koja ove godine proslavlja 71. godinu od postojanja, tako što su u prethodnom mjesecu na nekoliko međunarodnih online takmičenja osvojili 7 prvih i 2 druge nagrade. Snimci za potrebe takmičenja nastajali su u školi uz međusobno pomaganje i tehničku podršku svih kolega, kako bi se Brčko i kulutra grada predstavili u najboljem svjetlu, pred jako stručnim žirijima profesorima Srednjih muzičkih škola i Muzičkih akademija regiona, ali i uz televzijske prenose.

Osnovna muzička škola osnovana je 11. juna 1950. godine, odlukom tadašnje Skupštine grada Brčko i sve do danas uspješno radi, a trenutno je pohađa preko 200 učenika.

Tim povodom učenici su spremili Godišnji koncert koji će se održati u srijedu 09. juna 2021. godine sa početkom u 18h. S obzirom na epidemiološku situaciju učenici će svirati pred kamerama, a publika i svi oni koji prate rad škole i umjetničku muziku imat će priliku da putem službene Facebook stranice Osnovne muzičke škole Brčko prate koncert putem livestreama.

Kako bi gledali koncert potrebno je da zainteresovani stave like na stranicu (page) Osnovna muzička škola Brčko link u prilogu https://www.facebook.com/muzickabrcko, te od 18h prate izuzetan program od orkestra harmonika, kamernih ansambala flaute i violine do sjajnih solista i dobitnika nagrada.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Učenici Osnovne muzičke škole – gosti emisije za mlade “Teens”

Radio Brčko

Brčko: Gradonačelnik upriličio prijem povodom 71. godišnjice od osnivanja Osnovne muzičke škole

Sanita Jerković Ibrahimović

Brčko: U Muzičkoj školi sutra će se održati drugi po redu interni sat

Gorana Antić