RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Gradonačelnik upriličio prijem povodom 71. godišnjice od osnivanja Osnovne muzičke škole

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Esed Kadrić povodom 71. godine od osnivanja brčanske Osnovne muzičke škole upriličio je prijem za rukovodstvo i učenike ove škole.

Esed Kadrić

„Tadašnje vlasti donijele su jako dobru odluku kada su osnovale ovu školu. Da je ta odluka ispravna i dobra danas potvrđuje i činjenica da je devet naših učenika osvojilo nagradu na međunarodnom takmičenju, kao i činjenica da Brčko uistinu ima velike talente u oblasti muzike“, kazao je Kadrić.

Dodao je da će Vlada i dalje biti podrška ovoj školi i njenim učenicima, te mogućnostima za dalji razvoj ovog sektora kulture, kako bi imali što više i formalno obrazovanih muzičara u našoj zajednici.

„Sada se ukazala i potreba da vlasti razmišljaju o unapređenju rada i Osnovne muzičke škole, te da konačno krenemo hrabrije u fazu formiranja, bilo Srednje muzičke škole ili nekih odsjeka u okviru naše Gimnazije“, naglasio je gradonačelnik Kadrić.

Direktor Osnovne muzičke škole Brčko distrikta BiH Jasmin Hasić, ovom prilikom je istakao trud i rad svih u ovoj školi koji su donijeli značajne rezultate.

Jasmin Hasić

„Povod današnjeg prijema je jako lijep, osim jubileja, tu su i nagrade učenika sa takmičenja koje su stečene u jako teškom vremenu pandemije. Učenici su se pored epidemioloških mjera i ograničenja potrudili, te uspjeli da navježbaju programe i da pred međunarodnim stručnim žirijem osvoje sedam prvih i dvije druge nagrade. To je zaista jedan impozantan rezultat za ovo vrijeme“

Kazao je i da je iz godine u godinu sve veća zainteresovanost roditelja i učenika djece koja žele da pohađaju Muzičku školu.

„Trenutno imamo preko 200 učenika, a imamo i veliki broj prijava za upis u prvi razred. Gradonačelnik i Vlada su prepoznali kvalitet rada škole i nadam se da će svi učenici koji zaslužuju i žele da pohađaju Osnovnu muzičku školu imati za to priliku u nekom narednom periodu. A i naravno da nam se ostvari dugogodišnja ideja da nam grad dobije Srednju muzičku školu jer to zaslužuje obzirom na brojne talente koji su van Brčkog nastavili svoje dalje muzičko školovanje ili grade svoje karijere“, rekao je Hasić.

Učenica Muzičke osnovne škole Milica Milovanović, koja je dobitnica nagrada na Internacionalnom festivalu muzike Skala, odnosno osvojila je drugo mjesto, istakla je da joj je drago za postignuti uspjeh u nečemu što je čini srećnom.

Milica Milovanović

„Sviram violinu i smatram da je drugo mjesto na prvom takmičenju veoma veliki uspjeh. Planiram da nastavim da se bavim muzikom u budućnosti, da upišem Srednju muzičku školu i Muzičku akademiju, i da svoj život posvetim muzici“, kazala je Milovanović.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Godišnji online koncert Osnovne muzičke škole večeras u 18 sati

Radio Brčko

Милић: Покушај нарушавања регуларности изборног процеса у Брчком је кривично дјело

Дејана Крстић

Košarkaški klub „Lavovi“ Brčko : Prijem za kadetkinje u Vijećnici

Radio Brčko