RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Gradonačelnik Kadrić čestitao Svjetski dan učitelja

Poštovani učitelji, nastavnici, profesori,

Potpisivanjem UNESCO-ve Preporuke o statusu učitelja na dan 5. oktobar 1966 .godine, svjetski kalendar postao je bogat za veliki datum koji se u svijetu obilježava kao Svjetski dan učitelja. Naime, ova Preporuka je jedan od najvažnijih dokumenata u području obrazovanja, stručnog usavršavanja, rada kao i prava, odgovornosti i života svih učitelja.

Vi, naši učitelji, nastavnici, profesori, nosite veliku odgovornost i ulažete svakodnevne napore kako bi učenici stekli neophodno znanje, vještine i savladali gradivo koje će ih izgraditi u uspješne osobe. Vi ste oni koji učenicima dajete materijal kako bi skrojili svoj put, radeći zajedno sa njima pri svakom pokretu i davajući im motivaciju za svojim usavršavanjem.

U posljednjih godinu i po suočili smo se sa teškim okolnostima koje je izazvala pandemija u obrazovanju naše djece, ali svojom velikom voljom, radom, trudom, predanošću pokazali ste da i u nepredviđenim i teškim okolnostima, postoji način da se uradi ono najbolje i da za prenošenje i usvajanje znanja ne postoji nijedna prepreka.

Pokazali ste da je znanje moć i mnogo ste uspjeli, suočivši se sa potpuno novim koracima i pravcima koje ste morali preduzeti usljed pandemije.

Za znanje i kvalitete kojima učite naše učenike, upućujem vam zahvalu i čestitam vaš dan – Sretan 5. oktobar!

GRADONAČELNIK

Esed Kadrić

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić, čestitao izbor za članove Predsjedništva BiH

Radio Brčko

Čestitka zamjenika gradonačelnika i glavnog koordinatora Vlade povodom Dana nezavisnosti BiH

Radio Brčko

Честитка градоначелника и замјеника градоначелника поводом Дана дистрикта

Radio Brčko