RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Gradonačelnik svečano otvorio novi ugostiteljski objekat

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Esed Kadrić svečano je otvorio novi ugostiteljski objekat „Pop's Caffe & Food“ u Brčkom u kojem je sedamnaest mladih osoba dobilo posao.

On je istakao važnost otvorenja ugostiteljskog objekta u vremenu pandemije kada se mnogi suočavaju s problemom zaposlenja.

“Bez obzira na sve poteškoće i izazove s kojima se suočavamo pružili smo podršku ovom projektu i želja nam je da radnih mjesta u ovoj lokalnoj zajednici bude što više. Otvaranje ovakvog restorana je jako korisna s aspekta otvaranja novih radnih mjesta”, istakao je Kadrić.

Direktor firme „Pop's Caffe & Food“ Dario Kulić kazao je da pored Brčkog ugostiteljski objekti nalaze se i u drugim gradovima BiH. I on je istakao važnost otvaranja objekta u Brčkom zbog novih radnih mjesta, ali i nove ponude hrane.

“Investirali smo oko 200 hiljada maraka i trenutno smo zadovoljni odzivom. Imali smo veliku podršku i od strane gradonačelnika Distrikta što mu se zahvaljujem kao i svima koji su pomogli da bez poteškoća registrujemo ovakav objekat”, kazao je Kulić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Gradonačelnik primio organizatore međunarodnog festivala „Sudžuka fest“

Radio Brčko

Delegacija Malog Lošinja na sajmu Brčkom

Admir Kadrić

Gradonačelnik Milić u posjeti prvoj zanatskoj pivari u Brčkom

Suvad Alagić