RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Gradonačelnik uputio čestitku maturantima

Poštovani maturanti,

Razlika između mogućeg i nemogućeg jeste u tome što je za nemoguće uvijek potrebno imati malo više vjere. Zato vam želim da uvijek budete istrajni u svojim namjerama.

U životu je veoma važno da postanete dobri i čestiti ljudi, da uvijek i na svakom mjestu pomažete drugima u nevolji i da nikad ne iznevjerite svoje roditelje, koji su uvijek tu kraj vas da vam pomognu kad je najteže. Budite dobri kao što ste to i dosad bili.

Na maturskim ispitima koji vam predstoje pokažite da ste generacija na koju vaši roditelji, vaše porodice, vaši prijatelji i cjelokupna zajednica mogu računati. Vi ste postali odrasli ljudi. Pred vama su novi životni zahtjevi, treba da im odgovorite na adekvatan način.

Uživajte u godinama koje su ispred vas i nikad nemojte zaboraviti svoje snove.  Nemojte ići stazom kojom je neko prije već išao… prođite tamo gdje nema staze i ostavite trag!

Srećan vam ulazak u svijet odraslih!

 

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Брчко: Могуће прославе матура уз поштовање епидемиолошких мјера

Дејана Крстић

Brčko: Nema prepreka za održavanje završnih ekskurzija i maturskih večeri

Mirsad Arnautović

Uručene diplome svršenim srednjoškolcima Ekonomske škole

Sanita Jerković Ibrahimović