RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Uručene diplome svršenim srednjoškolcima Ekonomske škole

U brčanskom Domu kulture danas su uručene diplome svršenim srednjoškolcima Ekonomske škole.

Direktor ove škole Zora Pajkanović istakla je da je ovo 135 generacija Ekonomske škole, te da je u junskom roku maturski i završni ispit položilo 157 učenika.

„Od ovog broja 20 učenika je oslobođeno polaganja mature jer su sve četiri godine školovanja bili odlični. A učenik generacije koja je ostvarila prosjek 5,0 je Elma Žilić“, dodala je Pajkanović.

U Ekonomskoj školi obrazuju se ekonomski tehničari, turistički tehničari, trgovački tehničari, poslovno-pravni tehničari, ugostiteljsko-kulinarski tehničari, trgovci, kuhari i konobari.

Učenica generacije Elma Žilić istakla je da to što je đak generacije za nju predstavlja krunu njenog srednjoškolskog obrazovanja, da je prezadovoljna stečenim znanjem i da planira upisati Ekonomski fakultet u Brčkom.

A neki od ovih učenika već su i našli posao u struci, kao što su Anđel Stokić i Drago Ostojić koji su završili smjer za kuhara.

Oni su istakli da su također prezadovoljni znanjem koje su dobili tokom školovanja, da je njihov smjer veoma perspektivan. A učenicima koji tek sad trebaju upisati srednju školu poručili su da upišu ono što žele i vole.

U Ekonomsku školu za školsku 2019/2020. godinu u prvi razred odobren je upis 180 učenika, odnosno devet odjeljenja u deset različitih smjerova.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Ekonomska škola bogatija za dvije pametne table

Sanita Jerković Ibrahimović

Брчко: Два средњошколца позитивна на вирус корона

Миљана Ђурђевић

Šta zanima maturante i maturantice osnovnih i srednjih škola u Brčko distriktu?

Radio Brčko