RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Do 15 sati glasalo više od 20.000 birača u Brčko Distriktu BiH

Izlaznos na području Distrikta do 15 sati je 32,24 posto.

«Prema opcijama za Federaciju BiH glasalo je 10.577 birača ili 28,34 posto, dok je unutar opcije Republika Srpska glasalo 9.998, odnosno 37,80 posto. Do ovog trenutka Izborna komisija Brčko nema saznanja o značajnijim problemima na biralištima u Distriktu», rekla je predsjednica Izborne komisje Brčko, Andrea Mrkonjić.

Inače, u Distriktu birači, zavisno od opcije, glasaju za članove Predsjedništva BiH, predsjednika i potpredsjednika Republike Srpske, Parlamentarnu Skupštinu BiH i skupštine entiteta.

Prema biračkom spisku u Distriktu pravo glasa, na ovim Opštim izborima, ima 63.809 birača. Od toga, opcija Republika Srpska, nešto više od 26.000, dok za nivoe u Federaciji BiH, može glasati oko 37.000 birača.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Bez entitetskog državljanstva nema glasanja

Admir Kadrić

Više od 30 minuta kasnilo otvaranje na dva birališta u Distriktu

Admir Kadrić

Stanovnici Bosne i Hercegovine danas biraju lokalnu vlast

Radio Brčko