RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Inspekcijske kontrole prodaje cvijeća za 8. mart

U cilju preventivnog djelovanja, a u skladu sa članom 6. Zakona o inspekcijama Brčko distrikta Bosne i Hercegovine („Službeni glasnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine“ brojevi: 24/08, 25/08, 20/13 i 16/18) želimo Vas obavijestiti o sljedećem:

U prethodnim godinama u vrijeme praznika 8. marta – Međunarodnog dana žena, dešavalo se da određeni broj lica bez registrovane djelatnosti vrši prodaju cvijeća i drugih prigodnih poklona na javnim površinama bez lokacijskih uslova i zaključenog ugovora sa nadležnim organom.

Koristimo priliku da Vas obavijestimo da će nadležne inspekcije u vremenskom periodu uoči i na dan 8. marta vršiti inspekcijski nadzor nad radom navedenih lica i poduzimati mjere iz svoje nadležnosti.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Provjera fiktivnih adresa u Brčkom: Do sada poništeno 35 prijava prebivališta

Radio Brčko

U restoranu na Ilidži zatečeno 210 gostiju, vlasnik kažnjen sa 2.500 KM

Radio Brčko

Danas je 8. mart – Međunarodni dan žena

Radio Brčko