Brčko

Brčko: Intenzivirana dezinfekcija javnih površina

Odjel za javnu sigurnost je posljednih nekoliko dana započeo intenzivniju dezinfekciju parkovskog mobilijara i autobusnih stajališta, kao i nekih drugih javnih površina u Brčkom, zbog povećanog kretanja ljudi uslijed povoljnijih vremenskih prilika.

Ovo smo saznali od Edina Ražanice, specijaliste za stručno-operativne poslove, obuku i MTS u Civilnoj zaštiti Brčko distrikta koji je rekao da raspolažu s dovoljnim količinama dezinfekcijskih sredstava.

On je pozvao građane da se ponašaju odgovorno i da redovno vrše dezinfekciju svojih domaćinstava kako bi doprinijeli pozitivnomm trendu smanjenja zaraženih od koronavirusa u Distriktu.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button