Brčko

Brčko: Intezivno se vrši dezinfekcija školskih objekata

Higijensko – epidemiološka služba i njeni uposlenici u posljednjih nekoliko dana intezivno vrše dezinfekciju škola u cilju pripreme ovih objekata za početak nove školske godine.

Mirjana Kuzmanović

„Svi očekujemo da će učenici u septembru nastavu u novoj školskoj godini započeti u klupama, te se stoga intezivno vrši dezinfekcija svih školskih objekata na području Brčko distrikta. Naravno, mjere će biti znatno pojačane kada nastava krene tako da će se dezinfekcija vršiti najmanje tri puta dnevno uz primjenu i drugih epidemioloških mjera“,, kazala je dr. Mirjana Kuzmanović, šefica ove službe.

Dr. Kuzmanović je istakla da su uposlenici ove službe angažovani već mjesecima na dezinfekciji raznih prostora, te da će eventualni polazak djece u škole biti veliki izazov za sve kako bi se spriječilo širenje pandemije. Stoga će u dezinfekciju školskih objekata biti uključeno i pomoćno osoblje u školama.

Ona je dodala da će Higijensko – epidemiološka služba vršiti i svakodnevnu dezinfekciju vozila koja se koriste za školski prevoz.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button