Brčko

Брчко: Одобрени критеријуми за набавку уџбеника дјеци погинулих бораца и РВИ

Влада Брчко дистрикта усвојила је данас одлуку о критеријумима и начину расподјеле средстава за набавку уџбеника дјеци ратних војних инвалида и погинулих бораца са подручја дистрикта, рекао је шеф Службе за борачко-инвалидску заштиту и цивилне жртве рата Сенад Бешић.

Он је напоменуо да је за ове намјене из овогодишњег буџета дистрикта обезбијеђено 120.000 КМ, те да је тај износ исти као и ранијих година.

Сенад Бешић

Бешић је додао да је појединачан износ средстава 250 КМ, те да су корисници овог права, приликом подношења захтјева, дужни да Служби борачко-инвалидске заштите доставе доказ о плаћеним уџбеницима набављеним за текућу школску годину.

“Ова права могу да остваре дјеца погинулих бораца и ратних војних инвалида који су редовно уписани у средње школе и на високошколске установе”, појаснио је Бешић.

Бешић је истакао да се ова права не односе на основце јер је по закону основно образовање бесплатно у дистрикту, као и на оне који понављају школску годину, те да је горња старосна граница корисника 26 година.

“Искуства из ранијих година потврђују да је ова врста права у опадајућем тренду. И због те старосне границе то право ће бити прво које ће бити угашено по природи ствари, јер у кратком периоду више неће бити подносилаца захтјева”, рекао је Бешић.

Он је навео да ова права подразумујевају и рефундирање трошкова за набавку школског прибора и опреме.

“Јавни позив за подношење захтјева за средњошколце биће расписан од 1. до 30. септембра, а за студенте од 1. до 31. октобра”, рекао је Бешић.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button