RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Izgradnja novog mosta preko Save čeka odluku Skupštine Distrikta

Vlada i Skupština Brčko distrikta bi u najkraćem roku trebale donijeti odluku da se započne procedura oko izgradnje novog mosta preko rijeke Save, nakon što je urađena stručna analiza po kojoj se ne preporučuje rekonstrukcija i sanacija postojećeg mosta.

Rukovodstvo Javnog preduzeća „Putevi Brčko“, je prošle sedmice predstavnicima izvršne i zakonodavne vlasti distrikta Brčko predstavilo analizu dobijenu od strane firme „IG“ Banjaluka, a koja se tiče rekonstrukcije i sanacije postojećeg mosta, odnosno izgradnje novog mosta na graničnom prelazu Brčko-Gunja.

Slijedeći rezultate analize dobijene od strane struke, konstatovano je da je najbolja opcija izgradnja novog mosta, s ciljem da se teretni saobraćaj ponovo uspostavi na graničnom prelazu između Brčkog i Gunje. Odluku o tome treba donijeti Skupština Brčko distrikta.

Vlado Jevtić

„JP Putevi Brčko će sačekati odluku vlasti po ovom pitanju, te ukoliko ona bude da se ide u pravcu izgranje novog mosta, spremni smo na sebe preuzeti obavezu da koordiniramo aktivnosti na tom projektu”, istakao je Jevtić dodajući da je u cijelu ovu priču uključena i Republika Hrvatska.

Informacija o rezultatima analiza sa prijedlogom rješenja o izgradnji novog mosta od strane JP „Putevi Brčko“ naći će se na dnevnom redu prve naredne sjednice Skupštine Brčko distrikta BiH, nakon čega će javno preduzeće i proceduralno moći ući u postupak izgradnje novog mosta.

Ponovno uspostavljanje teretnog saobraćaja, koji je zabranjen 2019. godine zbog dotrajalosti postojećeg savskog mosta, za distrikt Brčko je više nego značajno, pogotovo za funkcionisanje privrede i Javnog preduzeća „Luka“ Brčko.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Sredstva iz Programa samozapošljavanja dobilo 49 korisnika

Mirsad Arnautović

Brčko: Uskoro izgradnja silazne rampe za plovna vozila

Mirsad Zahirović

Brčko: Vodostaj rijeke Save pogoduje nesmetanom odvijanju riječnog saobraćaja

Mirsad Zahirović