RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Izlaznost birača u gradu do 17 sati do 40 posto

Izborni proces glasovanja na području gradske zone Brčko distrikta do 17:00 sati protekao je prema predviđenom planu, osim za one građane koji nisu bili na biračkom spisku. Prema izjavama pojedinih predsjednika mjesnih izbornih odbora, te osobe su bile upućene u Pododjel za osobna dokumenta ili Izborno povjerenstvo Brčko distrikta.

Mnogi od njih, kako navode, zbog neophodne procedure odustajali su od glasovanja.

Po pitanju nekih od najnaseljenijih mjesnih zajednica, naselja „EŠ“ i Centra 6, izlaznost se kretala od 20 do 40 posto. U Mjesnom odboru jednog dijela Centra 6, od 649 registriranih birača do 17:00 sati bilo je 276 glasača. Slična situacija je i mjesnim odborima Bijeljinska Cesta gdje je zabilježana izlaznost birača do 40 posto.

Od ukupna tri, na dva biračka mjesta za glasovanje nepotvrđenim listićima evidentirano je 140 glasača.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Stanovnici Bosne i Hercegovine danas biraju lokalnu vlast

Radio Brčko

Do 15 sati glasalo više od 20.000 birača u Brčko Distriktu BiH

Admir Kadrić

Брчко: Активности Изборне комисије Дистрикта

Vladimir Matijević