RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Do 19 sati u Grčici zabilježena izlaznost birača oko 50 posto

U MZ Grčica pravo glasa za opciju Republika Srpska imalo je ukupno 2.404 građana.

Do 19.00 sati svoje biračko pravo ostvarilo je oko 1.200 birača ili oko 50 posto.

Za opciju Federacije BiH u Grčici je registrovano 725 građana, od kojih je svoje biračko pravo ostvarilo oko 250 ili nešto preko 30 posto.

Glasanje na svih pet biračkih mjesta proteklo je bez ikakvih problema, dok su oni građani koji nisu imali entitetsko dražavljanstvo upućivani u Izbornu komisiju Brčko Distrikta.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Izetbegović: Važno je da prevagnu one stranke koje mogu da povuku zemlju naprijed

Radio Brčko

Brčko: I u Gornjem Rahiću, Brki i Maoči entitetsko državljanstvo problem prilikom glasanja

Mirsad Arnautović

Избори БиХ: До 12.20 часова гласало 12 од уписана 53 гласача из Србије

Radio Brčko