RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Brčko: Izložbom slika završeni “Frančeskovi dani”

Ovogodišnja kulturno- sportska manifestacija «Frančeskovi dani», deseta jubilarna po redu, koja je trajala tokom cijelog oktobra, sinoć je zaključena izložbom 22 slike koje je deset autora načinilo na prošlogodišnjim «Likovnim susreta», a koji su takođe kontinuirano dio ove manifestacije.

«Ove godine cilj «Frančeskovih dana» je bio na nešto višem nivou nego ranije, jer je organizaciono bilo obuhvaćeno dvadesetak manifestacija počev od tri veoma kvalitetne pozorišne predstave, potom edukacije po školama o suzbijanju vršnjačkog nasilja, preko «Likovnih susreta» do promocije rukometa, te veoma kvalitetnih turnira u košarci i stonom tenisu. U ovom sportskom segmentu poseban značaj je imala i promocija monografije o «Trideset godina trajanja Fudbalskog kupa Zadrugar», koja je javnosti, prvi put predstavljena upravo ovdje u Brčkom.

Sama promocija, osim velikog interesa posjetilaca i domaćih, izazvala je i pažnju inostranih medija», rekao je, u ime tehničkog organizatora manifestacije, Udruženja likovnih i dramskih umjetnika «Talija» Brčko, Zvonimir Marić.

Inače, dešavanja na ovoj manifestaciji, čiji je pokrovitelj brčanska Vlada, biće uključene u publikaciju koja će izaći iz štampe krajem tekuće godine.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Započeli “Talijini” likovni susreti u Brčkom

Admir Kadrić

Brčko: Selektor Ivanek zadovoljan prikazanim kvalitetom

Admir Kadrić

Usvojen Program utroška sredstava tekućih grantova u oblasti sporta i kulture

Sanita Jerković Ibrahimović