RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Upriličena izložba crteža u okviru škole crtanja brčanskog “Preporoda”

U okviru škole crtanja koju je, u minula tri mjeseca, organizovala Bošnjačka zajednica kulture «Preporod» Brčko, sinoć je u Islahijetovom domu, upriličena izložba 50 crteža, deset mladih polaznika ove tromjesečne obuke.

“Osnovni cilj je bio obučiti mlade osnovnim tehnikama crtanja, kao i korištenja boja, te smo u tome u potpunostu i uspjeli. Veoma produktivan rad je dokaz da u Brčkom i dalje ima talenata. Pored rečenog, na ovaj način dali smo značaj i crtanju kao jednoj od veoma bitnih metoda izražavanja naročito dječaka i djevojčica uzrasta do 12 godina», rekla je voditeljica škole, Mensura Kadrić.

Veliki interes za nastavak škole već postoji, ne samo kod mladih, pa će nova grupa polaznika biti formirana vrlo brzo, istaknuto je tokom izložbe.

«Cilj nam je, i na ovaj način, omogućiti talentovanoj djeci da pokažu šta znaju, kao i to da potvrdimo kako je Brčko i dalje rasadnik talenata, te da ima nasljednika naših čuvenih umjetnika medju kojima valja izdvojiti Štetića, Ekmečića ili Morića», kazao je predsjednik «Preporoda», profesor Edin Jašarević.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Veče Alije Dubočanina u Brčkom

Admir Kadrić

Одржано књижевно вече посвећено Илији Тројанову

Дејана Крстић

Brčko: „Preporod“ upriličio književno veče posvećeno Asmiru Kujoviću

Radio Brčko