RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Izrađeno idejno rješenje za brčansku autobusnu stanicu

Zavod za planiranje, projektiranje i razvitak Brčko distrikta izradio je idejno rješenje za izgradnju suvremene i moderne autobusne stanice.

Vlada Brčko distrikta je prošle godine uputila zahtjev Zavodu za planiranje, projektiranje i razvitak Brčko distrikta da izradi idejno rješenje za brčansku autobusnu stanicu i ono je završeno.

„Autobusna stanica će se nalazit na istoj lokaciji kao i do sada, imat će oko 1.600 metara zatvorenog prostora gdje će se nalaziti čekaonica, šalteri za prodaju karata, biletarnica i drugi komercijalni sadržaji, a otvoreni prostor koji se prostire na površini od oko 5.000 metara služio bi za nesmetan promet autobusa koji bi u dolasku imali na raspolaganju sedam perona i tri perona u odlasku“, kazao je Ismet Dedeić, ravnatelj Zavoda za planiranje, projektiranje i razvitak Brčko distrikta BiH.

Prema njegovim riječima objekt autobusne stanice je projektiran po uzoru na suvremene i moderne ovakve objekte diljem Europe i svijeta, te smatra da je dobio podršku od svih nadležnih u brčanskoj Vladi.

„Autobusna stanica je vrlo značajan objekt za ovu lokalnu zajednici, jer je to svim putnicima prvi susret sa samim gradom i vrlo je važno da je on adekvatno i moderno uređen, kako bi taj prvi dojam ostao u sjećanju svih koji dolaze u Distrikt“, dodao je Dedeić.

Budući da je Zavod za planiranje, projektiranje i razvitak Brčko distrikta izradio idejno rješenje za izgradnju suvremene i moderne autobusne stanice, sada se očekuje da Vlada Distrikta poduzme naredne korake na izradi glavnog projekta i načinu njegovog financiranja, zaključio je Ismet Dedeić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Брчко: Ускоро јавне расправе о будућем аутопуту кроз Дистрикт

Vladimir Matijević

Brčko: Uvažićemo mišljenja i prijedloge građana – poručuju iz Zavoda za projektovanje i razvoj grada

Admir Kadrić

Osigurati ravnomjeran razvoj svih dijelova Distrikta jedan od zadataka brčanskog Zavoda za projektovanje

Admir Kadrić