RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Javni poziv za oslobađanje plaćanja zakupnine poslovnog prostora

Kancelarija za upravljanje javnom imovinom Brčko distrikta objavila je jučer Javni poziv za podnošenje prijava od strane poslovnih subjekata kojima je zabranjen rad usljed stanja prirodne nesreće zbog Kovida 19. Javni poziv se raspisuje radi oslobađanja plaćanja zakupnine poslovnog prostora i javne površine u vlasništvu Brčko distrikta.

Ovaj Javni poziv je raspisan u skladu sa Zakonom o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica izazvanih stanjem prirodne nesreće zbog Korona virusa u Brčko distriktu.

Lejla Čandić

“Pravo na prijavu imaju sva pravna i fizička lica koja obavljaju registrovanu poslovnu djelatnost izuzev javnih preduzeća, banaka, drugih finansijskih organizacija i osiguravajućih društava, te udruženja i fizičkih lica koja nisu registrovana kao poslovni subjekt”, pojasnila je Lejla Čandić, viši stručni saradnik za analizu i upravljanje javnim površinama.

Da bi mogli učestvovati na ovom javnom pozivu, registrovani poslovni subjekti koji žele biti oslobođeni plaćanja zakupnine poslovnog prostora i javne površine u vlasništvu Brčko distrikta moraju popuniti prijavu i izjavu koju  dobijaju na šalteru u zgradi Vlade te priložiti izvod iz sudskog registra, id broj, obavještenje o razvrstavanju  preduzetnika prema djelatnosti, rješenje o ispunjavanju uslova za obavljanje djelatnosti i kopiju ugovora o zakupu poslovnog prostora ili javne površine.

Javni poziv je otvoren do prvog septembra 2020. godine.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Samoubistvo na Odjeljenju neurospihijatrije u Brčkom

Radio Brčko

Danas u Brčko distriktu registrovan 21 novi slučaj zaraze virusom korona

Radio Brčko

Koronavirus u Brčkom: Tri osobe preminule, a jedan novooboljeli

Radio Brčko