RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

JP „Putevi Brčko“ postavilo prve brojače saobraćaja u Distriktu

U Brčko distriktu BiH prethodne sedmice postavljeni su prvi automatski brojači saobraćaja na četiri ulaza u grad, na lokacijama Gredice, Potočari, Brod i Gorice. Troškovi postavljanja brojača iznosili su 100.000 KM, pojašnjava zamjenik direktora Javnog preduzeća „Putevi Brčko“ Jasmin Mešić.

„Brojači prometa nam služe za brojanje vozila u određenom vremenskom intervalu kako bismo imali podatke o opterećenju puta koji će nam kasnije služiti u svrhu izgradnje i rekonstrukcije i održavanja puteva“, objašnjava Mešić.

Mešić dodaje kako će brojači prikupljati i podatke o kategorijama vozila i brzini njihovog kretanja, te da će svi podaci, koje uređaji evidentiraju, biti izravno spremljeni u bazu Preduzeća, tako da se brojanje saobraćaja za navedene lokacije neće morati obavljati ručno, kao što je to ranije bio slučaj.

„Sada ćemo imati te podatke koji će nam poslužiti bar za ove velike dionice, kao što su regionalni putevi, lokalni putevi, ulazi u grad. Imat ćemo osnovu za planiranje budućih procesa“, dodao je Mešić.

On je govorio i o posljedicama nedavnog nevremena koje je pogodilo Distrikt na puteve i signalizaciju, istakavši da na putevima i signalizaciji nije bilo većih oštećenja, osim nekoliko oštećenih saobraćajnih znakova i putokaza.

„To smo sve u okviru redovnog održavanja sanirali odmah poslije tog nevremena, jedan dio JP “Putevi Brčko”,  radilo je i Odjeljenje za javnu sigurnost“, kazao je zamjenik direktora Javnog preduzeća „Putevi Brčko“

Od trenutnih aktivnosti Preduzeća, izdvojio je obilježavanje horizontalne signalizacije na parkinzima i  pješačkim prelazima u gradu, te iscrtavanje uzdužnih oznaka u ruralnim područjima. Mešić je, također, najavio izgradnju kružnog toka Kuglana u septembru, te saniranje kosina na obilaznici do kraja građevinske sezone.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

ЈП ”Путеви Брчко”: Све расположиве екипе су на терену од синоћ

Radio Brčko

ЈП “Путеви Брчко” ће уклонити архитектонске баријере у центру града

Vladimir Matijević

JP “Putevi Brčko”: Uskoro sanacija lokalnih cesta i ulica

Sandra Živković