RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Okončana sjednica brčanskog Parlamenta

Analiza Plana rada JP “Putevi” za tekuću godinu, te djelovanje Domova za stara i iznemogla lica na području Distrikta, bile su temeljne tačke drugog dijela, sinoć okončane, sjednice brčanske Skupštine.

Kad je riječ o JP “Putevi“, usvojen je zaključak po kome se nalaže da, preraspodjelom vlastitih sredstava, preduzeće za završetak zaobilaznice osigura dva miliona maraka, dok će dodatni milion biti obezbijeđen iz budžeta.

Parlament je usvojio i zaključak po kojem se nalaže Odjeljenju za zdravstvo da dodatnim pravilnicima preciznije reguliše opšte i kadrovske uslove rada Domova za zbrinjavanje starih i iznemoglih lica, a s ciljem stvaranja boljih uslova za njihov boravak.

Ovi pravilnici, kako je zaključeno, trebaju biti donijeti u roku od mjesec dana.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Predstavljeno idejno rješenje sanacije mosta preko rijeke Save

Mirsad Arnautović

Брчко: Сви путни правци су проходни и редовно се одржавају

Vladimir Matijević

Brčanski Ured za reviziju uspješno realizovao plan rada u minuloj godini

Admir Kadrić