RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Magični abažur učenika Ekonomske škole

U okviru projekta Change maker u kojem svake godine učestvuju škole iz cijele BiH,  učenici drugog razreda smijer Turistički tehničar Ekonomske škole u Brčkom su sa svojim projektom „Magični abažur“ ušliu top osam najboljih škola na nivou države. Projekat se već uveliko realizuje i uskoro će biti prezentovan na Trgu mladih u centru Brčkog.

Ovo nije prvi put da učenici Ekonomske škole u Brčkom učestvuju sa svojim projektnim idejama i da one budu prepoznate kao dobre, te da za njih određeni donator obezbjeđuje sredstva za dalju realizaciju.

“Ovo učenicima puno znači jer prepoznavnajem njihove kreativnosti, naša motivacija da  budemo najbolji u tome što radimo je neograničena”, ističe Melisa Tursić jedna od učenica koje rade na projektu “Magični abažur”.

Projekat predviđa da učenici izrađuju razne motive na abažurima stolnih lampi počev od znamenitosti Brčkog kao što su Vijećnica i fontana do likova iz crtanih filmova naglašava učenica Andrea Josić koja takođe aktivno učestvuje u ovom projektu.Ulaskom u izbor među osam najboljih projektnih ideja koje realizuju učenici, organizacija “Rotari” iz Austrije je za sprovedbu ovog projekta i nabavku neophodnog repromaterijala obezbijedila početna sredstva u iznosu od 1.000 Eura.

“Rad ovih vrijednih učenika će uskoro biti dostupan i na internetu gdje će se moći izvršiti kupovina on-line, ali i narudža izrade određenog motiva na abažuru svjetiljke po vašoj želji”, napominje Melisa Tursić i dodaje da će ostvareni prihod biti ikorišten za kupovinu novih lampi i abažura.

Na ovom projektu aktivno rade Ena Zmajevac, Melisa Tursić, Andrea Josić, Boris Todorović i Nemanja Simić. Vođe projekta su profesorice Mersiha Pobrić i Ivona Mijić.Unikatne radove ovih vrijednih učenika u sklopu projekta “Magični abažur”, Brčaci će moći vidjeti, ali i kupiti na prodajnoj izložbi koja će biti upriličena od 17. do 21 decembra na Trgu mladih u centru Brčkog

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Kroz projekat “I mi želimo adekvatne uslove“ učenici zatražili uslovnu fiskulturnu salu

Radio Brčko

Брчко: Обиљежено 60 година матуре ученика Економске школе

Миљана Ђурђевић

Brčko: Učenici Ekonomske škole predstavili teme u okviru Projekta “Ja, građanin”

Mirsad Arnautović