Brčko

Brčko: Međunarodni dan studenata

Povodom Međunarodnog dana studenata koji se danas obilježava diljem svijeta, studenti Ekonomskog fakulteta Brčko distrikta izrazili su želju, ali i potrebu za ferijalnu praksu koja bi im omogućila dodatno usavršavanje.

„Ferijalna praksa trenutno nije uvrštena u nastavni plan i program fakulteta, iako naš fakultet ima potpisan memorandum sa Narodnom bankom Srbije, te Addiko Bankom u Brčko distriktu. Studenti imaju priliku da apliciraju za praksu u Centralnoj banci Bosne i Hercegovine, međutim sve je jako usporeno i željeli bi da nam se osiguraju bolji uvjeti kada je praksa u pitanju, kako bi stečena znanja usavršili i podigli na veću razinu“, kazala je studentica ovog fakulteta koja je ujedno i sekretar Saveza studenata Nikolina Marković.

Pored ferijalne prakse, studenti su izrazili želju i potrebu za studentskom menzom, koju je Ekonomski fakultet imao prije dosta godina.

“Otvorili smo studentsku otvorenu knjižnicu, koja radi na principu da studenti u bilo kojem trenutku mogu uzeti knjigu koja im je potrebna, ponijeti je kući i razmjenjivati je s drugim studentima. Ovo je uveliko pomoglo studentima, jer fakultetska knjižnica i čitaonica nema tu mogućnost, nego knjige možemo čitat samo u vrijeme boravka na fakultetu”, kazala je studentica prodekan Almedina Fazlović.

Predsjednica Saveza studenata Ekonomskog fakulteta Milica Stokanović, rekla je kako savez broji oko 50 aktivnih članova, a svrha ovog saveza jeste pomoć u riješavanju tekućih problema s kojima se studenti susreću.

Podsjećamo kako je prije nekoliko dana, točnije 11. studenog Ekonomski fakultet proslavio svoju 46. obljetnicu.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!