RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Medžlis Islamske zajednice najoštrije osuđuje vandalski čin skrnavljena nišana

U povodu ozbiljnog incidenta koji se dogodio na gradskom mezarju „Meraje“ na kojem su, za sada nepoznati počinioci, skrnavili nekoliko nišana (nadgrobnih spomenika) ispisujući na njima grafite u obliku križa/krsta:

Medžlis Islamske zajednice Brčko najoštrije osuđuje ovaj vandalski čin naglašavajući kako je uznemiravajne mrtvih krajnje neljudski i prijezira vrijedan čin.

Napominjemo, da je pomenuti vandalizam učinjen u mjesecu rebiu-l-evvelu kada muslimani obilježavaju rođenje posljednjeg Allahovog poslanika Muhammeda a.s. i kada su njihova srca u posebnom stanju milosti, unaprjeđenja međuljudskih odnosa i razumijevanja drugog i drugačijeg.

Očekujemo da će Policija i Tužilaštvo Brčko distrikta uraditi sve što je u njihovoj moći kako bi se ovaj slučaj u što skorijem vremenu riješio a izvršioci ovog nedjela adekvatno sankcionirali.

Sve muslimane, a posebno porodice umrlih, čiji su mezari skrnavljeni, pozivamo na strpljenje i vjeru u profesionalnost Policije i Tužilaštva.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Саопштење брчанског БОРС-а на пресуду Осману Османовићу

Radio Brčko

Saopštenje za javnost Udruženja dijabetičara Brčko distrikta

Radio Brčko

Brčko: U sklopu “Ruže džennetske” organizirana akcija darivanja krvi

Sandra Živković