RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčanski Parlament prihvatio rebalansirani budžet Distrikta

Zastupnici brčanskog Parlamenta danas su na vanrednoj sjednici usvojili amandmane na budžet Distrikta za tekuću godinu u ukupnom iznosu od 12, 5 miliona maraka.

«Ukupno rebalansirana sredstva su 12,5 miliona maraka, glavnina od ovih sredstava biće usmjerena na podsticaje u razvoju poljoprivrede, gotovo tri miliona maraka, dva miliona su predviđena za završetak posla na zaobilaznici. Gotovo milion maraka je preusmjereno za uređenje korita odnosno vodotoka rijeke Brke dok će 300.000 maraka biti odvojeno za podršku JP «Luka», rekao je predsjednik skupštine Esed Kadrić.

Inače, sa danas rebalansiranim sredstvima ukupan budžet Distrikta za tekuću godinu iznosi 249.700.000 maraka.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Budžet Distrikta: Amandmani zastupnika kroz rebalans

Admir Kadrić

Skupština Distrikta u cjelodnevnom zasjedanju

Admir Kadrić

Jednom mjesečno izvještaj o toku fiskalizacije u Distriktu

Admir Kadrić