Brčko

Brčko: Minulu godinu rad Odjeljenja za privredu obilježila pomoć privredi Distrikta

Odjeljenje za privredu sport i kulturu brčanske Vlade, minule godine, činilo je maksimum kako bi, prije svega, privrednicima olakšalo krizu koja je prouzrokovana pandemijom. To će biti jedan od prioriteta i u godini koja je započela.

Pero Gudeljević

„Pružajući podršku privrednicima, iz budžeta je po utvrđenim kriterijima, u privredu Distrikta, usmjereno samo po osnovu sanacije šteta od covida, više od osam miliona maraka“, rekao je šef ovog odjeljenja, Pero Gudeljević.

U minuloj godini dimanizirana je i konkretizovana aktivnost na projektu revitalizacije JP Luka, što će biti nastavljevljeno i ove godine.

„Ono što nas očekuje, takođe u ovoj godini, je konkretizacija Sporazuma sa Studen–holdingom, koji bi u narednih deset godina, kao krajnji rezultat, trebao imati razvoj privrede u različitim sferama, uz otvaranje 5.000 novih radnih mjesta u Distriktu“, dodao je Gudeljević.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button