RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Mladi PDP-a pokreću inicijativu za uspostavu javnog univerziteta

Savjet mladih Partije demokratskog progresa Brčko pokrenuo je prijedlog osnivanja  javnog univerziteta Brčko distrikta. Tim povodom mladi aktivisti ove stranke su danas upoznali javnost u Distriktu sa tom idejom nudeći im mogućnost da se izjasne koje bi fakultete trebalo da ima taj univerzitet.Ognjen Okilj, predsjednik Savjeta mladih PDP-a u Brčkom je istakao da bi se, osnivanjem ovog univerziteta, suzbio odlazak mladih na studije u druge gradove, troškovi studija bi bili niži, bila bi uspostavljena ravnoteža na tržištu rada, te bi veći broj mladih iz okruženja bio privučen da studiraju u našem gradu.Mladi iz PDP-a su mišljenja da danas postoji politička volja u Brčko distriktu za   konkretniju realizaciju prijedloga osnivanja javnog univerziteta i da su toga svjesni svi politički akteri u Brčkom. Prije petnaestak godina slična inicijativa nije naišla na podršku  kod političkih aktera u Brčko distriktu.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Srbija: Mladi piju dvostruko više alkohola nego njihovi vršnjaci u Europi

Sandra Živković

Brčko: Mladi tokom vikenda u akciji čišćenja i uređenja Ficibajera

Mirsad Arnautović

U okviru projekta ”Jačanje medijske pismenosti mladih u BiH” održavat će se radionice pod motom ”Nije sve što piše istina”

Radio Brčko
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!