RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Mladi SP-a „na kafi“ sa predsjednikom Đokićem

Aktiv mladih Socijalističke partije – Opštinski odbor Brčko distrikta BiH, održao je danas sastanak sa predsjednikom ove stranke, ministrom energetike i rudarstva Republike Srpske, Petrom Đokićem. Teme ove „kafe sa predsjednikom“, kako su nazvali današnji sastanak u SP-u, bile su najaktuelniji problemi mladih ljudi, prije svega nezaposlenost.

Član aktiva mladih SP-a opštinskog odbora Brčko Miloš Kalajdžić kazao je da se kroz ovaj razgovor htjelo uvidjeti šta je to što mladi mogu uraditi, ali i predsjedništvo ove stranke kako bi se riješili gorući problemi zbog kojih mladi ne mogu da se ostvare kao individue, već se opredjeljuju za odlazak uz države.

„Rješenje je u tome da se društvo uredi na način da svako radi svoj posao na domaćinski način. Potrebna nam je stabilnost i sigurnost, pravna država koju danas samo imamo na papiru ali ne i u stvarnosti. Cijeli sistem treba učvrstiti“, dodao je Kalajdžić.

Predsjednik Socijalističke partije u Brčkom Zoran Kokanović, ovom prilikom je istakao da mladi imaju mnogo problema. „Mi smo ti koji ćemo pokušati da riješimo njihove probleme, od obrazovanja do zapošljavanja. A i njima ćemo da damo, kroz ovakve sastanke, neke smjernice kako da se uklope i budu jedan od najbitnijih stubova ovog društva“, dodao je Kokanović.

Predsjednik SP-a BiH Petar Đokić je naglasio da ono što mlade ljude na poseban način najviše opterećuje i što je primjetno posljednjih godina je da oni žele više.

„Ne zadovoljavaju se više postojećim stanjem i traže više, a vrlo često to traže i odlaskom sa ovih prostora. I Brčko je jedan od gradova koji ima vidljiv trend odlaska mladih ljudi. Zato je naša politika, politika socijalista okrenuta ka tome da pronalazimo najbolje načine da taj trend zaustavimo i da ga preusmjerimo na način da mladi ljudi grade povjerenje u zajednicu u kojoj žive, kako na širem prostoru tako i ovdje u Brčko distriktu, te da vjeruju u budućnost ove države“, istakao je Đokić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Povećan broj turista u Brčko distriktu

Mirsad Arnautović

Poziv Brčacima da učestvuju u razvoju i uređenje Distrikta

Radio Brčko

Brčko: Korigovani propusti u izgradnji zgrade Policije

Admir Kadrić
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!