RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Modernizacija JP “Luka Brčko” teče planiranom dinamikom

Modernizacija Javnog poduzeća „Luka Brčko”, koja između ostalog podrazumijeva i izgradnju pruge i rekonstrukciju pristupne ceste do Luke, teče planiranom dinamikom.

„Tijekom prošlog tjedna krenuli smo s radovima demontaže pruge koja se nalazi u središtu grada, te će se radovi odvijati narednih desetak dana. Uklanjanjem ove pruge stvorit će se preduvjeti da regulacijskim planom ta površina bude iskorištena u neke druge svrhe“, kazao je Perica Josić, ravnatelj JP „Luka Brčko”.

On je dodao kako izmještanjem ovog industrijskog kolosijeka vagoni koji prevoze robu za Luku i Bimal neće više ulaziti u središte grada među stambene objekte u kojima stanuju ljudi, nego će ići predgrađem gdje se radi novi industrijski kolosijek.

„Pored demontaže pruge, radovi su nastavljeni i na gradnji novog nadvožnjaka na Bijeljinskoj cesti, te se trenutno buše šipovi. Izgradnjom novog nadvožnjaka Luka će dobiti svoj industrijski kolosijek za prijevoz roba od stanice Novo Brčko do našeg poduzeća“, dodao je Josić.

Po završetku izgradnje novog industrijskog kolosijeka nastavit će se s radovima na rekonstrukciji pristupne ceste do Luke. Nastave li se radovi ovom dinamikom, modernizacija brčanske Luke bit će završena u ugovorenim rokovima, odnosno do kraja ove godine.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Објављен тендер за реконструкцију платоа у ЈП „Лука Брчко“

Radio Brčko

U Javnom poduzeću “Luka Brčko” jučer potpisano nekoliko ugovora za nabavku nove lučke dizalice

Gorana Antić

Potpisan ugovor za nabavku nove dizalice za JP “Luka” Brčko

Suvad Alagić