RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

U Javnom poduzeću “Luka Brčko” jučer potpisano nekoliko ugovora za nabavku nove lučke dizalice

Predstavnici Javnog poduzeća „Luka Brčko“ potpisali su jučer nekoliko ugovora koji će u budućem razdoblju znatno ubrzati proces modernizacije i nabavku nove lučke dizalice čija je novčana vrijednost 3.200.000 eura.

Krajem prošle godine došlo je do promjene izvođača radova na proizvodnji dijelova za lučku dizalicu, naime proizvodnja dijelova za novu dizalicu prešla je iz ruske tvrtke, na tvrtku iz Latvije, te su tijekom jučerašnjeg dana sklopljeni novi ugovori.

„Prvi tripartitni ugovor je potpisan između ruske i latvijske tvrtke i Javnog poduzeća „Luka Brčko“, a drugi ugovor je između tvrtke iz Latvije i brčanske „Luke“ gdje su definirani detalji oko cijene dizalice i oko rokova za njezinu isporuku“, kazao je Perica Josić ravnatelj JP „Luka Brčko“.

Pored ovih ugovora, potpisan je i ugovor za korporacijsko upravljanje Lukom, a Josić navodi da to predstavlja plan razvitka Luke u narednom razdoblju, gdje će konzultantska tvrtka izvršiti poslovnu reviziju Luke do najsitnijih detalja i dat će svoje preporuke kako da ovo poduzeće bude profitabilnije i samo održivije u budućnosti.

„Ugovor o korporacijskom upravljanju potpisan je s tvrtkom iz Italije, i njihovi djelatnici su već ušli u posao, te se ovih dana očekuje i prvo preliminarno izvješće“, dodao je Josić.

Prema njegovim riječima, modernizacija Luke odvija se dobrom dinamikom, a treća, ujedno i posljednja faza modernizacije, koja obuhvaća izgradnju pristupne ceste i rekonstrukciju pruge, malo je usporena zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta i visokog vodostaja rijeke Save.

Nova dizalica nosivosti 27 tona će u velikoj mjeri poboljšati i ubrzati sam proces utovara i istovara roba, sa čime će i samo poslovanje Luke biti uspješnije, zaključio je Perica Josić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Potpisan ugovor za nabavku nove dizalice za JP “Luka” Brčko

Suvad Alagić

ЈП “Лука Брчко” ће годину завршити y минусy од 300.000 КМ   

Дејана Крстић

Објављен тендер за реконструкцију платоа у ЈП „Лука Брчко“

Radio Brčko