RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Pravilnik o poljoprivrednim podsticajima izmijenjen u korist proizvođača

Najnovije izmjene Pravilnika o podsticajima u poljoprivrednoj proizvodnji za Distrikt, smanjuju obaveze proizvođača u dijelu pribavljanja neophodne dokumentacije prilikom apliciranja za novčana sredstva.

Tako, oni koji se bave plasteničkom proizvodnjom neće morati pribavljati potvrdu o lokacijskoj saglasti. Kod uzgoja stoke neće biti potrebna potvrda o vještačkom osjemenjivanju, dok privredni subjekti prilikom subvenciranja za novouposlene radnike neće morati imati, do sada, zahtjevanu potvrdu od Poreske uprave.

Takođe, onim proizvođačima čija sezonska proizvodnja, odnosno sjetva i žetva, prelazi iz jedne u drugu godinu, biće uvažen Ugovor o zakupu zemljišta iz predhodne godine.

Brčanska Vlada ovim izmjenama, osim usklađivanja sa važećim zakonima u različitim oblastima, želi olakšati proizvođačima sam proces apliciranja za podsticaje kroz umanjenje dokumentacije koju trebaju priložiti.

„Svakako da Pravilnik i dalje analiziramo i spremni smo i ubuduće praviti izmjene koje će, u skladu sa zakonom, ići u prilog našim proizvođačima“, rekao je šef Odjeljenja za poljoprivredu Vlade Brčko Distrikta, Zoran Gajić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Влада Брчко дистрикта одржала двије редовне сједнице

Radio Brčko

Brčko: Usvojene Smjernice za izradu nacrta zakona o igrama na sreću

Radio Brčko

Брчко: Здравствени објекти приоритетни за санацију у сврху енергетске ефикасности

Radio Brčko