RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Na cestama Distrikta novo policijsko vozilo opremljeno radarskim sustavom „EKIN PATROL G2“

Ispred zgrade Policije Brčko distrikta danas je predstavljeno novo vozilo opremljeno radarskim sustavom „EKIN PATROL G2“ namjenjeno dokumentiranju prekršaja iz oblasti ZOBS-a BIH.

„Vozilo je namjenjeno video dokumentiranju prekoračenja dozvoljene brzine kretanja, izostanka korištenja pojasa, zatim uporabe mobilnog telefona tijekom vožnje i drugih prekršaja. Nabavka vozila izvršena je u svrhu prevencije kako bi se sigurnosna situacija na cestama u Brčko distriktu BiH podigla na veću razinu, a što je u interesu svih sudionika u prometu“, kazala je Dževida Hukičević, glasnogovornica brčanske Policije.

Nakon izvršenog testiranja vozila u prethodnom razdoblju, policijski službenici Policije Brčko distrikta će u narednom razdoblju krenuti sa upotrebom vozila na najavljene i nenajavljene kontrole brzine kretanja vozila na gradskom i ruralnom području Distrikta.

Iz brčanske Policije apeliraju svim vozačima, da brzinu kretanja vozila prilagode uvjetima i stanju u prometu i da poštuju prometne propise, kako bi zaštitili sebe i druge sudionike u prometu.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

MGP Brčko: Granični policajac uzeo mito i u BiH pustio tri osobe iz rizičnog područja

Sandra Živković

Brčko: Osumnjičeni za ubistvo u Jagodnjaku predat Tužilaštvu

Radio Brčko

Policija Brčko distrikta BiH nastavlja aktivnosti u predmetu kodnog naziva ”Grant”

Radio Brčko