RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Produžen rok za podnošenje zahtjeva za podsticanje poljoprivredne proizvodnje u Distriktu

U skladu sa prošlosedmičnom odlukom brčanske Vlade, Pravilnik o podsticajima u poljoprivredi je izmjenjen na način da se do kraja ove sedmice produžava rok za podnošenje zahtjeva za budžetsku novčanu podršku jačanju poljoprivredne proizvodnje u Distriktu.

„To praktično znači da proizvođači koji iz bilo kog razloga nisu podnijeli zahtjev, ili su to učinili na tehnički pogrešan način, to mogu ispraviti do kraja ove sedmice“, rekao je šef Odjeljenja za poljoprivredu brčanske Vlade, Milenko Ninković.

S obzirom da je već „uredno“ podneseno više od 2.000 zahtjeva, u resornom Odjeljenju vjeruju da onih koji će biti korigovani nema više od 100. U svakom slučaju stav je kompletne brčanske Vlade da svi poljoprivredni proizvođači koji imaju pravo na podsticanje proizvodnje, a do sada nisu na pravi način odnosno u skladu sa Pravilnikom podnijeli zahtjev, to poprave kako bi dobili novac.

“Bitno nam je da kroz ovaj vid novčanih davanja, kao i već pripremljenih 400.000 maraka kao subvenciju za pretpljenu štetu od suše, bar donekle olakšamo tešku situaciju u kojoj se nalaze brčanski poljoprivrednici”, zaključuje Milenko Ninković,

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.