RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Naredne godine izgradnja Omladinsko-kulturnog centra u Grčici

Nakon dosad obezbijeđenih 300.000 KM iz budžeta Brčko Distrikta, izradom projekta, stvorena je još jedna pretpostavka za izgradnju Omladinskog kulturnog centra u MZ Grčica.

Omladinski kulturni centar u naselju Grčica bi se nalazio na bivšem zemljištu Tehnograđa Brčko (kod benzinske pumpe), imao bi dva sprata sa 1.200 metara kvadratnih korisnog prostora.

Vedran Jovičić, povjerenik MZ Grčica kazao je da je za cijeli projekat potrebno oko milion KM, ali gradnjom ovog centra koja bi trebala započeti naredne godine, cijeli pojekat bi se dinamizorao jer, uz izmjenu regulacionog plana, postoji potrebna podrška Vlade i Skupštine Brčko Distrikta.

Na osnovu idejnog rješenja prije pet godina završen je i projekat za Omladinsko kulturni centar u Grčici koji bi trebali koristiti, ne samo građani i udruženja iz ove mjesne zajednice nego i cijelog Distrikta.

U sklopu Centra bila bi kino- sala koja bi se mogla korsiti za bioskopske predstave, izvođenje pozorišnih predstava, vježbe i nastupe KUD-ova, a na spratu bi se trebao nalaziti muzej sa eksponatima Brčkog i okoline iz Podmajevičkog kraja.

„Ono što ostaje kao trajni problem Grčice je dotrajala vodovodna i kanalizaciona mreža, neuređen i nepokošen prostor  u blizini područne II Osnovne škole Brčko Distrikta i dovršetak asfaltiranja još nekoliko ulica“, još je kazao Jovičić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Брчко: Неопходно уклонити грађевинске машине са парцеле преко пута амбуланте у Грчици

Vladimir Matijević

Počeli radovi na izgradnji Kamernog teatra

Radio Brčko

Brčaci osvajači beogradskog trofeja

Radio Brčko