RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: U subotu Treći međunarodni plivački maraton na rijeci Savi

Plivački klub “Atos-Sava” Brčko, pod pokroviteljstvom Vlade Brčko distrikta BiH i uz podršku predsednika Skupštine, u subotu 20. jula organizuje “Treći međunarodni plivački maraton Brčko Distrikta BiH “. Organizator, i ove godine, obećava da će Brčaci moći uživati u kvalitetnim trkama u kojima će učestvovati plivači iz četiri zemlje.

Draško Đurić

“Zbog finansijskih sredstava, broj učesnika smo limitirali na 80, ali se radi o veoma kvalitetnim plivačima koji dolaze iz Hrvatske, Mađarske, Srbije i BiH”, istakao je Draško Đurić, predsjednik Kluba, dodajući da je prošle godine održana specifična manifestacija koja je zaista imala odjeka u regiji.

On je, i ove godine, naglasio sjajnu saradnju sa mnogim udruženjima i institucijama koje će direktno pomoći održavanje Trećeg međunarodnog plivačkog maratona u Brčkom.

“Sarađujemo sa Policijom, Crvenim krstom, “Off road 4×4”, KK “Zaveslaj” i “Haris Suljić”, Nautičkim klubom, Ronilačkim klubom “Nemo”, Iks centrom, Ronilačkim klubom “Buk””, kaže Đurić i dodaje da, bez svih ovih organizacija ,ovakav događaj ne bi bio moguć.Posjetioci će moći uživati u dvije trke, prva od dva kilometra koja je kružnog karaktera i održaće se na izletištu Ficibajer u 15 sati. Druga trka je od deset kilometara, i počinje u 16 sati iz Vučilovca rijekom Savom do izletišta Ficibajer.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Održan Treći međunarodni plivački maraton

Radio Brčko