RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Narod i Pravda iznijeli nove podatke o nabavci kiseonika

Predstavnici političke organizacije Narod i Pravda Brčko distrikta na današnjoj konferenciji za novinare su istakli da su dobili informacije od „Transparency Internationala” u Bosni i Hercegovini o pet neregistrovanih dobavljača koji vrše isporuke kiseonika zdravstvenim ustanovama u entitetima i Brčko distriktu .

„Prema najnovijim informacijama jedan od tih neregistrovanih ponuđača je dobavljao kiseonik i za Javnu zdravstvenu ustanovu „ Zdravstveni centar Brčko“ te da su tokom ove godine potpisana dva ugovora za nabavku kiseonika sa navedenom firmom“ istakao je Rasim Smajlović politički sekretar NiP-a.

Foto: Mirsad Arnautović

U svjetlu najnovijih informacija, iz Naroda i Pravde su pozvali Inspekciju Brčko distrikta da izvrši inspekcijski nadzor u Javnoj zdrastvenoj ustanovi kako bi se konačno utvrdilo kakav kiseonik se koristi u liječenju pacijenata jer je evidentno da je velika smrtnost kovid pacijenata u Brčkom.

” Mi mislimo da je do povećanja smrtnosti kod kovid pacijenata možda doprinijela i upotreba ovog kiseonika od  dobavljača koji nemaju potrebne dozvole od Agencije za lijekove BiH i zato koristim priliku da pozovem Policiju i  Tužilaštvo Brčko distrikta da se uključe u aferu kiseonik koja se prelila i na područje Brčko distrikta”  istakao je  Smajlović.

Foto: Mirsad Arnautović

Iz ove stranke su danas potvrdili da su u proteklom periodu tražili od JZU Zdravstveni centar Brčko da javnosti  predoče podatke o izvšenim javnim nabavkama za kiseonik i dokaz da su tražili i nabavili isključivo medicinski  kiseonik. Kako je danas rečeno ove podatke iz JZU-a nikad nisu dobili.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Opozicione stranke u Brčkom organizovale političku akademiju

Mirsad Arnautović

Брчко: Народ и Правда ће инсистирати на одговорности за кориштење немедицинског кисеоника

Миљана Ђурђевић

NiP Brčko: U nedjelju humanitarni turnir za djecu oboljelu od malignih oboljenja

Mirsad Arnautović