RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoStranačke aktivnosti

Brčko: Narod i pravda reagovao na saopštenje Srpske demokratske stranke

Povodom saopštenja za javnost SDS-a Brčko u kojem traže procesuiranje odgovornih koji su NN licima dodijelili islamsku vjeroispovijest, politička organizacija Narod i Pravda Brčko distrikta BiH obraća se javnosti.

Sramotno političko ponašanje koje nema granica, potvrđuje i vaše saopštenje u kojem ste pokazali da nemate poštovanja prema žrtvama nad kojima je počinjen zločin.

Posmrtni ostaci 18 NN lica koji su ukopani na mezaristanu „Ivici“ su u najvećem broju ekshumirani iz sekundarnih masovnih grobnica u Goricama, određen broj iz mezarja u Brezovom Polju, brčanskom naselju Meraje i drugim lokacijama u Brčkom na kojima su već prethodno pronalažene civilne žrtve rata bošnjačke nacionalnosti.

Na ovaj način vratili ste nas u devedesete godine prošlog vijeka u kojima se jasno zna uloga SDS-a i njenih lidera na području Bosne i Hercegovine i Brčkog, o čemu govore i presude Međunarodnog suda u Haagu.

S druge strane, dobro je da ste reagovali jer vas na ovaj način možemo kulturno zamoliti da nam pomognete u otkrivanju ostalih žrtava rata koje tražimo, kao i počinioce, kako ne bi falsifikovali historiju tužnih devedesetih godina. Samo na taj način možemo  krenuti snažnim koracima ka suživotu, toleranciji i poštivanju jedni drugih, te osigurati bolju budućnost svih nas.

Napomena: „Radio Brčko“ se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljaoci.

Related posts

СДС Брчко: Очекујемо од институција да наставе са расвјетљавањем изборних превара

Radio Brčko

Брчко: СДС обиљежио крсну славу Петровдан

Vladimir Matijević

Održana prva Izborna skupština Naroda i Pravde Brčko distrikta BiH

Radio Brčko