Brčko

Brčko: Nije bilo šteta od obilnih padavina

Tokom jučerašnjeg dana i protekle noći, i područje Brčko distrikta zahvatile su obilne padavine, ali do sada nisu zabilježene nikakve ozbiljnije štete.

Mirsad Hasanbašić, v.d. šefa Civilne zaštite koja funkcionira unutar vladinog Odjela za javnu bezbjednost, za “Radio Brčko” je potvdio da u centru za dojave na broj 121 nije bilo dojava o štetama na podmajevičkom platou, gdje su locirane južne brčanske mjesne zajednica i zaseoci.

Mirsad Hasanbašić, v.d. šefa Civilne Zaštite, Odjel za javnu sigurnost

On je kazao da je centar zaprimio prijave o tome da su manje i veće rijeke na području Brčko distrikta sa povišenim vodostajem, ali na svu sreću nije bilo potrebe za intervencijama, za razliku od Tuzlanskog kantona i drugih mjesta u BiH.

Hasanbašić je kazao da dosadašnji periodi pokazuju da se nakon iznenadnih kišnih padavina kritične tačke i izlijevanje vode iz korita bilježe u zovičkoj, islamovačkoj, rašljanskoj i karavlaškoj rijeci.

Hasanbašić je pojasnio da su u proteklom periodu na pomenutim rijekama i potezima vršeni radovi sanacije korita nakon procjene stružnih službi iz Odjela za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, a kao rezultat dobili smo rasterećenje sekundarne i primarne kanalske mreže, kao i uređenje korita potoka i rijeka.

Civilna služba odnosno Odjel za javnu sigurnost, uvijek je u punom kadrovskom i materijalnom kapacitetu, a Hasanbašić je ponovo apelovao na građane u kritičnim područjima da i oni poduzmu određene preventvne mjere s ciljem zaštite ljudskih života i materijalnih dobara.

Foto naslovna: Arhiva “Radio Brčko”

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!