RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Niz aktivnosti povodom obilježavanja Dana državnosti Bosne i Hercegovine

Stećak u suorganizaciji sa HKD „Napredak“, BKZ „Preporod“ i drugim organizacijama, povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine, organizira niz aktivnosti vezanih za obilježavanje ovog datuma.

Prema planiranom protokolu, u srijedu 24.11.2021. u Domu Islahijeta sa početkom od 18h, u organizaciji BKZ „Preporod“ planirana je tribina pod nazivom „Značaj ZAVNOBiH-a za državnost Bosne i Hercegovine: 78 godina poslije“.

Za četvrtak 25.11.2021. godine navedene su dvije aktivnosti i to polaganje cvijeća na spomenike borcima Armije Republike Bosne i Hercegovine i Hrvatskog vijeća obrane od 15:30, a isti dan planirana je i centralna aktivnost – Svečana akademija „Dan državnosti BiH“ od 17:00 u Domu HKD „Napredak“.

U petak 26.11.2021. od 17:00 zakazana je promocija monografije dobitnika ratnih priznanja Armije i MUP-a R BiH.

Posljednja aktivnost povodom obilježavanja Dana državnosti je ekipni šahovski turnir za kadete u nedjelju, 28.11.2021. od 10 sati u prostorijama SD „Bosona“ Brčko distrikt BiH.

„Pozivamo vas da date svoj doprinos u obilježavanju značajnog datuma za državu Bosnu i Hercegovinu te da svojim prisustvom uveličate ovaj dan“, navodi se u saopštenju „Stećka“.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

U Brčkom obilježen Dan državnosti BiH

Mirsad Arnautović

Pedagoška institucija tokom ove godine provela niz aktivnosti

Sanita Jerković Ibrahimović

Čestitka zamjenika gradonačelnika i glavnog koordinatora Vlade povodom Dana državnosti BiH

Radio Brčko