RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčanska Policija preduzela sve aktivnosti na obezbjeđenju obilježavanja 1. marta Dana nezavisnosti BiH

Policija Brčko distrikta BiH je dana 01.03.2022. godine u 19.15 sati zaprimila prijavu putem telefona da se na gradskom području kreće kolona vozila sa istaknutim zastavama Bosne i Hercegovine i Armije Republike Bosne i Hercegovine.

Neposrednim uočavanjem od strane policijskih službenika utvrđeno je da na prozorima pojedinih vozila u koloni sjede lica koja su na glavama imali fantomke. Odmah nakon toga izvršeno je zaustavljanje kolone, te u skladu sa policijskim ovlaštenjima izvršena je radnja legitimisanja lica. Prema prikupljenim informacijama, do formiranja kolone je došlo spontano, nakon održane svečane akademije u Domu kulture u Brčkom, povodom obilježavanja 1. marta Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Napominjemo da je Policija Brčko distrikta BiH u skladu sa zaprimljenim obavještenjima o mirinom okupljanju građana povodom obilježavanja 1. marta Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine obezbijedila četiri događaja i to: dana 28.02.2022. godine u 18.00 sati svečanu akademiju u Domu kulture u Brčkom u organizaciji SDP Brčko, zatim istog dana u 21.00 sat u organizaciji navijačke grupe BH Fanaticosi postavljanje zastave Bosne i Hercegovine na mostu preko rijeke Brke na ušću u rijeku Savu sa primjerenom bakljadom, zatim dana 01.03.2022. godine u 17.00 sati u organizaciji Sportskog društva „BOSONA” i navijačke grupe BH Fanaticosi polaganje vijenaca na spomenicima poginulim borcima Armije Republike Bosne  i Hercegovine i Hrvatskog vijeća odbrane u Brčkom i primjerenom navijačkom bakljadom, te svečane akademije u Domu kulture istog dana u 18.00 sati takođe u organizaciji Sportskog društva „BOSONA”. Navedeni događaji su protekli bez ikakvih incidenata i u skladu sa najavom organizatora.

Sva lica koja su dana 01.03.2022. godine identifikovana u spontano formiranoj koloni, a koja su svojim ponašanjem narušila javni red i mir će biti procesuirana u skladu sa Zakonom o prekrašajima Brčko distrikta BiH.  

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Učenici zauzeli klupe brčanske Skupštine

Mirsad Arnautović

Тачно прије 27 година срушен Стари мост у Мостару

Radio Brčko

Brčko: “Napredak”, “Preporod” i “Prosvjeta” danas zajedno obilježavaju Međunarodni dan maternjeg jezika

Radio Brčko