Brčko

Brčko: Novi javni poziv za dodjelu sredstava nevladinom sektoru krajem januara

Novi javni poziv za dodjelu sredstava za NVO, UG i fondacije u Brčko distriktu, od strane vladinog Odjela za stručne i administrativne poslove biće raspisan krajem januara. Na raspolaganju je 680.000 KM u ovoj godini.

Šef Odjela za stručne i administrativne poslove Nedim Hamzabegović za Radio Brčko je pojasnio da se na drugi javni poziv za koji Vlada Brčko distrikta nije dala „zeleno svjetlo“ krajem decembra, javilo preko 60 nevladinih organizacija, za šta je bilo namijenjeno 280.000 KM, preostalih nakon prvog javnog poziva u junu.

Nedim Hamzabegović

„Nama sada jedino preostaje da nakon raspisivanja plana javnih poziva za 2022. godinu što prije raspišemo prvi javni poziv kako bi projektni prijedlozi i programi nevladinih udruženja doživjeli svoj pozitivni epilog“, kazao je Hamzabegović.

S obzirom na postojeću situaciju koja se odnosi na dodjelu po javnom pozivu po starom pravilniku, dok se ne donese novi, prva sredstva u ovoj godini bi mogla biti dodijeljena početkom marta.

„Mi očekujemo da će Skupština Brčko distrikta na prijedlog Vlade neutrošenih 280.000 KM rebalansirati i dodati na postojeća sredstva, te očekujem da za javne pozive po ovom osnovu na raspolaganju imamo 680.000 KM u ovoj godini“, zaključio je Hamzabegović.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button