RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Obavještenje o početku procesa vakcinacije protiv gripe u sezoni 2021/2022

U skladu sa Odlukom o vakcinaciji stanovništva Brčko distrikta Bosne i Hercegovine protiv gripe za sezonu 2021/2022, broj: 05-001018/21, od 20.10.2021. godine, vakcinacija protiv gripa u sezoni 2021/2022 počinje 15. novembra 2021. godine.

Za sljedeće kategorije stanovništva vakcinacija je besplatna, uz predočenje ovjerene zdravstvene legitimacije:

  • lica starija od 65 godina života,
  • hronični bolesnici,
  • lica sa posebnim potrebama,
  • korisnici socijalne pomoći,
  • porodice poginulih boraca,
  • ratni vojni invalidi,
  • civilne žrtve rata,
  • dobrovoljni davaoci krvi koji su krv dali više od deset puta,
  • lica koja su na trajnom kolektivnom smještaju (domovi za njegu starijih lica, starački domovi),
  • lica zaposlena u zdravstvenim ustanovama.

Sastav vakcine protiv gripe u skladu je sa preporukama Svjetske zdravstvene organizacije.

Lica koja ne spadaju u kategorije stanovništva za koje je propisana besplatna vakcinacija, učestvuju u troškovima korištenja usluge vakcinacije. Cijena jedne doze vakcine protiv gripe iznosi 25,00 KM.

Proces vakcinacije će se vršiti svakim radnim danom u vremenskom periodu od 12.00 do 15.00 sati u zdravstvenoj stanici Brčko, dok će isti proces u zdravstvenim stanicama Maoča, Bijela i Brezik teći svakim radnim danom u vremenskom periodu od 08.00 do 15.00 časova.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Obavještenje za kupce električne energije

Radio Brčko

U BiH nema prijavljenih teških, 34 ozbiljne neželjene reakcije na vakcinu protiv Covid-19

Radio Brčko

ЈП “Комунално Брчко: Обавјештење за купце електричне енергије

Radio Brčko