RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Obavještenje za porezne obveznike koji su ostvarili oporezive prihode iz inostranstva

Inspekcija Porezne uprave Brčko distrikta Bosne i Hercegovine sprovodi opsežne akcije kontrole prihoda građana koji su ostvarili oporezive prihode po osnovu novčanih priliva iz inostranstva ostvarenih preko deviznih računa i servisa PayPal, Moneygram, Wester Union, Paysend, OFX, Wise kao i sličnih servisa banaka u BiH.

Građani Distrikta koji su ostvarili prihode iz inostranstva obavljajući samostalnu ili nesamostalnu djelatnost dužni su taj prihod prijaviti Poreznoj upravi Brčko distrikta BiH.

Ovim putem se pozivaju svi građani, odnosno porezni obveznici da ovakve prihode prijave putem godišnje porezne prijave, obrazac GPD – 1051 za prošlu godinu kao i za prethodne godine ukoliko to do sada nisu učinili, a s ciljem izbjegavanja plaćanja zaračunatih zateznih kamata. Za prihode ostvarene u tekućoj godini potrebno je podnositi mjesečne porezne prijave, obrasce AMS – 1035.

Za sve dodatne informacije oko obračuna i prijave prihoda iz inostranstva porezni obveznici mogu se obratiti u zgradu Direkcije za finansije – Porezna uprava Brčko distrikta BiH, I. sprat u kancelariju broj 20 i 21.

http://df.bdcentral.net/Content/Read/obrasci-za-preuzimanje

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Poreska uprava Brčko: Upozoravaju se poreski obveznici da redovno izdaju fiskalne račune

Radio Brčko

Brčko: Započinje inspekcijska kontrola izdavanja fiskalnih računa

Mirsad Arnautović

Brčko: Poreska uprava oporezuje obveznike koji ostvaruju prihode iz inostranstva

Mirsad Arnautović