RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Poreska uprava Brčko: Upozoravaju se poreski obveznici da redovno izdaju fiskalne račune

Upozoravaju se poreski obveznici koji su u sistemu fiskalizacije da poštuju odredbe Zakona o fiskalnim sistemima Brčko distrikta BiH odnosno da redovno izdaju fiskalne račune.

Nakon uvođenja sistema fiskalizacije u Brčko distriktu primjećeno je da određeni broj poreskih obveznika a naročito onih koji se bave ugostiteljskom djelatnošću redovno ne izdaje fiskalne račune te s tim u vezi inspekcija Poreske uprave Brčko distrikta BiH vrši pojačane kontrole evidencije prometa putem fiskalnih uređaja. Kazne za neizdavanje fiskalnog računa kreću se u rasponu od 500,00 KM do 2.000,00 KM.

Ono što posebno naglašavamo je da će svim onim poreskim obveznicima kojima je već jednom izrečena novčana kazna zbog neizdavanja fiskalnog računa, ukoliko ponove prekršaj, Poreska uprava Brčko distrikta BiH pored novčane kazne izreći i mjeru zatvaranja poslovnih objekata u trajanju od 20 dana.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

БиХ: Упозорење потрошачима на опасне производе за дјецу

Radio Brčko

Brčko: Plan prikupljanja poreza na nekretnine za ovu godinu biće ostvaren

Suvad Alagić

Brčko: Obavještenje za porezne obveznike koji su ostvarili oporezive prihode iz inostranstva

Radio Brčko