RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Obdanište “Naša djeca” uključeno u međunarodnu eTWINNING platformu

Obdanište „Naša djeca“ iz Brčkog, koje trenutno broji 480 djece smještenih u pet objekata, osim izvođenja planskih nastavnih aktivnosti prepoznato je i po učešću predavača i djece u međunarodne projekte eTWINNING platforme.

Direktorica obdaništa Jasna Jovičić u izjavi za Radio Brčko kazala je da učešće u velikom broju projekata, uz odvijanje redovne nastave za predškolski uzrast, kvalitetno utiču na ponašanje, vještine i znanje djece i predavača. Obdanište je već uključeno u eTWINNING platformu zahvaljujući posredstvu Agencije za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje Bosne i Hercegovine.

Jovičić je pojasnila da obdanište u eTWINNING projektima učestvuje putem konkursa gdje se kandiduju određeni projekti na način da se u vrtiću napravi tim koji određuje ko i koji projekat radi i vrši odabir za kandidaturu prema državnoj agenciji u Sarajevu koja odabire projekte i određuje im dinamiku shodno svojim planovima.

Danka Jović, pedagog u obdaništu, rekla je da su projekti nezaobilazni u procesu rada sa mališanima i da obdanište tokom cijele godine realizira čitav niz uspješnih projekata sa različitim temama i povodima.Jović je još kazala da se projekti rade u velikom broju kontinuirano, a posljednja aktivnost upriličena je 5. marta u okviru ovilježavanja Dana Brčko distrikta kada se predstavio rad obdaništa kroz likovnu izložbu, različite recitacije koje su zajednički pripremali odgojitelji i djeca na temu grada Brčkog, kao i muzički dio sa ritmikom i folklorom.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Брчко: Милић уручио новогодишње пакетиће малишанима

Vladimir Matijević

Brčko: Obdanište “Naša djeca” prima 211 mališana, a na konkurs pristiglo 546 prijava

Mirsad Arnautović

I danas uručeni paketići u obdaništu i pedijatriji

Mirsad Arnautović