Brčko

U današnjoj akciji “Meta” uhapšen muškarac iz Brčkog, dok je dvadesetpetogodišnji Maočanin za sada nedostupan policiji

Policija Brčko distrikta BiH učestvovala je danas u združenoj policijskoj akciji kodnog naziva “META” kojom su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona i po naredbama općinskih sudova u Zenici i Visokom, rukovodili pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, a u saradnji i sa policijskim timovima Federalne uprave policije, Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, te Uprave policije MUP-a Srednjebosanskog kantona.

Riječ je o opsežnoj akciji MUP-a Zeničko-dobojskog kantona usmjerenoj na lišenje slobode i procesuiranje lica koja se sumnjiče za izvršenje krivičnih djela “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” iz člana 238. Krivičnog zakona FBiH i “Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija” iz člana 371. Krivičnog zakona FBiH.

Tokom akcije pretresanje je provedeno na ukupno 28 lokacija i to na 21-oj lokaciji na području Visokog i Breze, dvije lokacije na području Kantona Sarajevo, dvije lokacije na području Srednjebosanskog kantona i tri lokacije na području Brčko distrikta BiH.

U okviru ove akcije policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” iz člana 238. Krivičnog zakona FBiH slobode lišili lice E.S. rođeno 1987. godine u Brčkom i proslijedili ga MUP-u Zeničko-dobojskog kantona na dalje postupanje, dok je lice R.H. rođen 1997. godine u Maoči za sada nedostupno Policiji.

U okviru akcije pretresanja pronađeni su i oduzeti predmeti koji će biti korišteni u krivičnom postupku.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button